Rabobank wil groeien in het verre oosten

De Rabobank wil graag verder groeien in China. Dat schrijven de media naar aanleiding van een interview met bestuursvoorzitter Piet Moerland in het Financieele Dagblad. De Nederlandse bank heeft al vestigingen in Shanghai en Hong Kong, maar een vestiging in Beijing is zeer gewenst. Want om verder uit te kunnen breiden in China acht Moerland het noodzakelijk een vestiging in de buurt van het regeringscentrum te hebben.

Moerland verwacht onder meer dat zijn bank de Chinezen kan helpen bij het toegang krijgen tot voedselmarkten in Brazilië en Afrika. Volgens de ANP zegt Moerland daarover het volgende: ”Als je kijkt wat voor verschuiving er nu richting China plaatsheeft. Dat gaat maar door. Als je er met klanten spreekt, krijg je het gevoel dat we er meer kunnen doen. Alleen zullen we dat wel op onze manier doen, niet met geweldige stappen, maar stap voor stap uitbreiden.”

Overigens is de Rabobank niet de enige Nederlandse bank die zich op de Chinese markt richt. Ook de ING en de ABN Amro zijn al jaren actief in het verre oosten.

Lees ook:“Chinese bedrijven zeer geïnteresseerd in Nederland”
Lees ook:China maakt zich zorgen over corruptie
Lees ook:Een Nederlands belastingdealtje in Hong Kong
Lees ook:Olympische vrijwilligers gezocht
Lees ook:Dutch Design Expo in Shanghai

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>