Starbucks wil Chinezen massaal aan de koffie

Nu al zijn ze massaal aanwezig in grote steden als Beijing en Shanghai, de vestigingen van de Amerikaanse koffieketen Starbucks. Maar 376 koffiehuizen in China is nog lang niet genoeg. Starbucks oprichter Howard Schultz wil dat er in de toekomst duizenden plekken in heel China zijn waar Starbucks koffie gedronken kan worden.

China zou daarmee voor Starbucks de tweede markt worden. Amerika is natuurlijk nog het land waar de meeste Starbucks vestigingen zijn, maar tot nu toe was de tweede plek in handen van Japan. Maar in Japan lopen de verkopen terug en dus vindt Schultz het tijd om het vizier meer op China te gaan richten. Dat zal geen gemakkelijke klus worden, zegt hij tegen de Engelse krant Telegraph: “Het is een gecompliceerde markt die om een behoorlijke dosis discipline en weldenkendheid vraagt.”

Starbucks wil zich vooral concentreren op plekken waarvan ze zeker denken te weten dat de bevolking er koffie wil drinken. Naast de Chinezen wil Starbucks ook inwoners van Vietnam en India aan de koffie krijgen.

Lees ook:Scheuren in en bij de grootste dam ter wereld
Lees ook:Hu Jintao bedankt Rusland voor WOII overwinning
Lees ook:De straat op om tegen Japan te demonstreren
Lees ook:WOII: zeker 3.000 doden bij Japans bio-experiment
Lees ook:China en Japan ruzieën nog even door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>