Kijk, de Chinese premier zit op een tractor

Foto: Xinhua / China Daily

In Nederland zijn we wel wat gewend wat de premier betreft. Smsjes uitwisselen met Volendamse zangers, de presentatie van RTL Boulevard overnemen, in een raceauto van Eindhovense studenten kruipen. Maar nog nooit zag ik onze premier in een tractor. In China echter vindt premier Wen Jiabao dat helemaal geen probleem.

Het is natuurlijk voor de foto, Wen Jiabao met een paar boeren op een felrood landbouwvoertuig in Xuchang, wat in de provincie Henan ligt. Die foto werd gemaakt toen Wen een paar dagen terug de boeren van Xuchang opzocht. Dat deed hij om ze aan te sporen de graanoogst zo snel mogelijk binnen te halen.

Volgens Wen is een goede graanoogst namelijk cruciaal als het gaat om het bestrijden van de inflatie. Een niet helemaal onterechte gedachte, want waar zijn we uiteindelijk nog zonder graan? Een slechte graanoogst zou behoorlijke gevolgen hebben voor China’s economie. Dat heeft Wen goed gezien. Het is dan ook mooi dat hij de boeren even helpt met het oogsten. De landbouwers waren vast blij met zijn hulp.

Lees ook:China rekent dit jaar op 8 procent groei
Lees ook:Beijing wil geen boek over premier Wen Jiabao
Lees ook:Een e-mail naar de president
Lees ook:Eerste maanfoto Chang-e 1
Lees ook:Wen Jiabao vreest onderschating financiƫle crisis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>