Een zeemeermin in Shanghai

De bijna honderd jaar oude Kleine Zeemeermin gaat tijdelijk naar China verhuizen. Het standbeeld, dat op een rots zit in de haven van de Deense stad Kopenhagen, zal vanaf eind april bezoekers van de World Expo in Shanghai verwelkomen. Het is voor het eerst sinds haar geboorte dat de Kleine Zeemeermin op reis gaat.

Tijdens haar reis wordt de Kleine Zeemeermin gevolgd door de camera’s van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei. Ai wil zo een documentaire maken over de lange tocht van Kopenhagen naar Shanghai, die tijdens World Expo in het Deense paviljoen te zien zal zijn. De Kleine Zeemeermin zal eind november, wanneer de World Expo weer is afgelopen, terugkeren naar haar rots in de haven van Kopenhagen.

Voor bezoekers aan de World Expo zal het bekende Deense standbeeld van 1 mei tot eind oktober te zien zijn. De organisatie van World Expo rekent over de gehele periode op 70 miljoen bezoekers, waarmee het de grootste wereldtentoonstelling ooit zal worden.

Lees ook:Kleine Zeemeermin moet nog wennen aan Shanghai
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:Is China wel klaar voor de World Expo?
Lees ook:Shanghai Expo was gister een beetje van Nederland
Lees ook:World Expo: 70 miljoen bezoekers is nog ver weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>