En de winnaar is? Hong Kong Film Awards uitgereikt

‘Bodyguards and Assassins’ is gisteravond de grote winnaar geworden bij de Hong Kong Film Awards. De actiefilm werd al gezien als de grote favoriet en won zeven awards, waaronder die van ‘beste film’ en ‘beste regisseur’ (Teddy Chen). De prijzen voor beste acteur en beste actrice moest ‘Bodyguards and Assassins‘ aan zich voorbij laten gaan.

Als beste acteur werd Simon Yan aangewezen, voor zijn rol in ‘Echoes of the Rainbow’, een film die overigens ook de prijs kreeg voor het beste scenario. Wai Ying-Hung ging naar huis met de award voor beste actrice voor haar rol in ‘At the End of Daybreak’. Beste acteur in een bijrol was Nicholas Tse (‘Bodyguards and Assassins’), beste actrice in een bijrol was Michelle Ye voor haar prestatie in ‘Accident’. Een overzicht van de overige winnaars vind je hier.

De Hong Kong Film Awards werden voor de 29e keer uitgereikt en worden beschouwt als de belangrijkste filmprijzen van Hong Kong. Maar ook in China en Taiwan staan de prijzen hoog aangeschreven en menigeen beschouwt ze als de Hong Kong variant op de Amerikaanse Oscars.

Kijk hieronder naar de trailers van de belangrijkste winnaars. Allereerst ‘Bodyguards and Assassins’, daarna ‘Echoes of the Rainbow’ en ‘At the End of Daybreak’.

Lees ook:Nominaties Hong Kong film awards bekend
Lees ook:Hong Kong verliest vertrouwen in Jackie Chan
Lees ook:Lust, Caution geboycot in China
Lees ook:Hong Kong is China’s meest leefbare stad
Lees ook:Hong Kong eert filmmaker John Woo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>