Vanaf vandaag in de bios: Mao’s Last Dancer

Voor de China liefhebbers draait er vanaf vandaag een interessante film in de Nederlandse bioscopen: Mao’s Last Dancer. Het is het verhaal van een Chinese balletdanser, die als kind bij zijn ouders wordt weggehaald om danser te worden en via een uitwisselingsproject terecht komt in de Verenigde Staten.

Het verhaal is gebaseerd op de autobiografie van Li Cunxin en speelt zich af in de jaren 70 en 80. Na zijn aankomst in de VS besluit Li dat hij niet meer terug wil naar China. Hij is verliefd geworden op een Amerikaanse en maakt bovendien grote indruk op het Amerikaanse publiek. Maar de Chinese autoriteiten doen er alles aan om hem terug te nemen naar het vaderland.

De eerste recensies van Mao’s Last Dancer circuleren inmiddels op het internet. Lees hier bijvoorbeeld dat de NRC Handelsblad het niet zo’n geweldige film vindt, hier dat Het Parool alweer een stukje positiever is en hier dat het fascinerende verhaal van Li Cunxin eigenlijk een betere film verdient. Wat is jouw mening? Goed gedaan of verdient het verhaal van deze balletdanser inderdaad een betere film?

Tot slot nog een scene uit de film:

Lees ook:Vanaf vandaag in de bios: The Karate Kid
Lees ook:Hippe zwerver ziet zijn leven verfilmd worden
Lees ook:The Karate Kid gaat nu echt naar China
Lees ook:Zilveren Beer voor Chinees drama Tuan Yuan
Lees ook:Nominaties Hong Kong film awards bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>