Zware zandstorm raast over Beijing

Door een zware zandstorm is het openbare leven in Beijing, de hoofdstad van China, nagenoeg stil komen te liggen. Het zand, dat afkomstig is uit de Gobiwoestijn in het noorden van China, kleurt de stad oranjegeel en is zeer gevaarlijk voor de gezondheid. Ook andere delen van China worden door het rondvliegende zand gehinderd.

Experts zeggen dat ontbossing en droogte de zandstorm mogelijk maken. In delen van China is de afgelopen maanden veel minder regen gevallen dan normaal, wat de kans op zandstormen toe doet nemen. Zandstormen zijn echter al sinds jaren een terugkerend probleem in de Chinese hoofdstad, al schijnt de zandstorm dit jaar een stuk zwaarder te zijn dan in voorgaande jaren.

Inwoners van Beijing die ondanks de storm toch naar buiten gaan, wordt aangeraden een zonnebril op te zetten en mond en neus goed te bedekken. Op sommige plaatsen zal de zandstorm nog zeker tot maandag aanhouden.

Lees ook:Heftige zandstorm teistert noord-west China
Lees ook:Ernstige luchtvervuiling Hong Kong na zandstorm
Lees ook:Overstromingen China: ruim 1.400 doden of vermist
Lees ook:Lentetripje Beijing? Leer achteruit lopen!
Lees ook:Zandstormen voorspeld in Noord-China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>