Binnen-Mongolië heeft last van heel veel ratten

Binnen-Mongolië, de autonome regio in Noord-China die direct grenst aan Mongolië, heeft last van een ernstige rattenplaag. De plaag is zelfs zo erg dat zeker negen miljoen hectare grasland wordt bedreigd. Dat zeiden lokale autoriteiten gisteren tegen de Chinese pers.

Volgens de autoriteiten zijn de graslanden van Binnen-Mongolië de laatste jaren overweldigd door de komst van de woelende knaagdieren. Dat zorgt voor grote problemen, want de ratten vreten alles kaal. “De ratten eten niet alleen het gras, maar ze eten ook de wortels van het gras op. Dat zorgt voor flinke degradatieproblemen in de regio”, aldus Fan Qiang namens het Bayan Nur Grassland Station.

Het rattenprobleem is bovendien dit jaar nog erger dan in de voorgaande jaren, wat te maken heeft met de droge omstandigheden die Binnen-Mongolië de afgelopen maanden getroffen hebben. Ratten schijnen dol te zijn op die droogte.

Om het probleem op te lossen, hebben 70.000 arbeiders de opdracht gekregen gif over de 9 miljoen hectare grasland te spuiten. Dat heeft in de voorgaande jaren ook geholpen. Of dat gif ook effect heeft op de landbouw, het grasland en andere dieren lijkt daarbij niet een belangrijke vraag te zijn.

Lees ook:Drie vermist na zware regenval Binnen-Mongolië
Lees ook:Chinees weet het zeker: gras is lekker
Lees ook:Sneeuw zorgt voor overstromingen in Xinjiang
Lees ook:Dieven jatten begraafplaats leeg
Lees ook:Enorme bosbrand teistert Noord-China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>