Geen vuurwerk voor westers nieuwjaar in Beijing

In 2005 heeft de regering van Beijing een 12-jarig vuurwerkverbod uitgeroepen voor de binnenstad. Alleen tijdens het Chinese nieuwjaar, in februari mogen vuurpijlen, miljoenklappers en andere knallers binnen de vijfde ringweg worden afgestoken.

Chinezen, die zich steeds meer richten op kerst en westers nieuwjaar, kunnen dan ook rekenen op strenge controles in de komende week. Zelfs siervuurwerk met 'koud vuur' is niet toegestaan. Wie hoopt in Sanlitun een knallend feestje te kunnen vieren, komt ook bedrogen uit. Vooral clubs en barren zullen tijdens oud en nieuw goed in de gaten worden gehouden. Hopelijk mogen de champagnekurken wel hard tegen het plafond knallen. 

Lees ook:Het jaar van de Rat
Lees ook:Geen sexy barmeisjes in China
Lees ook:Extreme sneeuw en kou in China: problemen en pret
Lees ook:Nu ook e-mail in Xinjiang!
Lees ook:Waterwaakzaamheid in Beijing

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Geen vuurwerk voor westers nieuwjaar in Beijing

 1. Hoe doe ik

  dit jaar ben ik er geweest, en ik snap de keuze. De smog was vanaf Sjalin te zien. En het is er al maanden lang droog en dor. Vuurwerk zal dat alleen maar verergeren

  groet
  Paul

    /   Reply  / 
 2. Marc

  Ik kan sinds kort de comments niet meer lezen omdat blog.nl er een advertentie overheen zet die niet is weg te klikken. Ben bang dat dit daarom voorlopig mijn laatste bezoek is aan dit blog. Begrijp best dat ze er iets aan willen verdienen, maar dat mag nooit ten koste gaan van lezers.

    /   Reply  / 
 3. Carolien

  Dat is vreemd…Ik heb zelf inderdaad niets in te brengen wat betreft advertenties, maar je zou de comments moeten kunnen lezen. Is dat bij alle berichten zo? Ik kan het wel gewoon lezen. Het zou jammer zijn als je daaróm niet meer zou terugkomen op deze site…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>