Chinese soldaten goed bevriend met Cambodja

China en Cambodja zijn van plan om de militaire banden te versterken. Dat is volgens de Chinese minister van Defensie, Liang Guanglie, de uitkomst van een ontmoeting tussen topmilitairen van beide landen.

Liang vertelde de Cambodjaanse generaal Pol Saroeun dat China Cambodja beschouwt als een goede buur, vriend en partner. Ook het hoofd van het Chinese Volksbevrijdingsleger, Chen Bingde, was bij de ontmoeting aanwezig. En ook hij had veel lovende woorden voor de goede buur. Volgens Chen hebben China en Cambodja een goede militaire relatie ontwikkeld en is China klaar om een volgende stap te zetten in deze samenwerking.

Het Chinese en het Cambodjaanse leger hebben de afgelopen jaren onder meer samen militairen opgeleid en samen scholen en ziekenhuizen voor soldaten gebouwd. Volgens generaal Pol Saroeun hecht ook Cambodja zeer veel waarde aan deze fijne samenwerking met de Chinese buurman. Mocht China dus in oorlog raken met Taiwan of een gevaarlijk westers land, dan lijkt het land er in ieder geval van verzekerd dat de Cambodjaanse soldaten voor hun Chinese broeders zullen strijden.

Lees ook:China en India trainen samen tegen terrorisme
Lees ook:Kleinzoon Mao krijgt hoge post in het leger
Lees ook:Kan China de oorlog nog voorkomen?
Lees ook:Afghanistan en China: twee goede vrienden
Lees ook:Canadese demonstranten verwelkomen Hu Jintao

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>