Nationaal park in vlammen

Ze doen hun best, maar of het nationale park van Yushe in de zuidwestelijke provincie Guizhou nog valt te redden, is nog maar de vraag. Sinds gisteravond woedt er namelijk een hevige brand in het park en doen meer dan 2.000 brandweermannen, met hulp van de lokale bevolking, hun best om te redden wat er te redden valt.

Volgens de China Daily is 666 hectare bos al in vlammen opgegaan, wat neerkomt op één vierde deel van het nationale park. Het vuur zou volgens een woordvoerder onder controle zijn, maar de schade voor de natuur zou weleens enorm kunnen zijn. Het nationale park van Yushe staat namelijk bekend om de vele verschillende soorten planten en dieren die er leven. Veel planten in het park zijn zeldzaam en worden al jarenlang beschermd. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Aangezien het park door Chinezen graag gebruikt wordt als uitvalbasis bij hete zomers, zal extreme hitte waarschijnlijk de oorzaak in ieder geval niet zijn. Het park kent namelijk een gemiddelde temperatuur van 19 graden en wordt ook wel de tuin genoemd van Liupanshui, ‘China’s cool city’.

Lees ook:Kijken naar dwergen alsof het dieren zijn
Lees ook:Verzorger laat hek open, tijger verscheurt man
Lees ook:En opnieuw dode bij mijnramp
Lees ook:Celstraffen voor brand in Chinese Koolhaas toren
Lees ook:Chinese voetbalfans willen ontslag nationaal team

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>