Ongeluk in pretpark Shenzhen eist 6 levens

In een pretpark in Shenzhen, een miljoenenstad in het zuiden van China, zijn gisteren bij een ongeluk zeker zes mensen om het leven gekomen. De zes kwamen om toen een attractie, dat een raketlancering moest simuleren, plotseling defect was. Tien andere bezoekers raakten gewond, waarvan vijf ernstig.

Wat er precies is gebeurd blijft nog even een raadsel. Getuigen zeiden dat cabines van de attractie losraakten en vijftien meter naar beneden vielen. Maar er wordt ook gesproken over een stroomstoring en een andere getuige zei dat hij vuur rook. Eén van de gewonden vertelde vanuit het ziekenhuis dat hij een explosie hoorde en vervolgens het bewustzijn verloor.

De lokale autoriteiten gaan onderzoeken wat er precies is misgegaan en hebben het pretpark voor vandaag gesloten. Tevens worden alle overige attracties onderworpen aan een technische controle. Journalisten die gisteren probeerden bij de plek van het incident te komen, werden geweigerd.

Lees ook:Explosie in fabriek: 6 doden, 300 gewonden
Lees ook:Kijken naar dwergen alsof het dieren zijn
Lees ook:Acht kinderen gestikt in Chinees tehuis
Lees ook:Dodental vuurwerkramp loopt op naar 21
Lees ook:Schoolkinderen krijgen massaal vergiftigde melk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>