Zes miljoen postnatale depressies in China

Zes miljoen kersverse Chinese moeders kunnen jaarlijks niet van hun baby genieten. Een postnatale depressie legt na de bevalling niet alleen hun sociale leven, maar ook hun carrière plat. Het probleem is dat de jonge vrouwen bijna nooit hulp zoeken als ze niet meer van die negatieve gevoelens afkomen.

Een onderzoekster naar postnatale depressies maakt zich niet alleen zorgen om de gezondheid van de vrouwen, maar is ook bang dat moeders die hun problemen alleen proberen op te lossen, hun netwerk en sociale omgeving kwijtraken.

Daarom wordt nu gezocht naar een oplossing om de zes miljoen depressieven te helpen. Meer voorlichting geven tijdens de zwangerschap is één ding, de vrouwen opvangen en bekend maken met de hulp die er is, moet ervoor zorgen dat er niet zes miljoen carrières verloren gaan en vriendschappen of zelfs huwelijken stuklopen, zodat ook meteen zes miljoen baby's geholpen zijn.

Lees ook:Zwanger in de collegezaal
Lees ook:58 miljoen Chinese kinderen verlaten door ouder
Lees ook:Moeders van Tiananmen-slachtoffers in protest
Lees ook:Chinezen steeds gezonder
Lees ook:Trouwen geen must voor jonge Chinezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>