Chinese politie jaagt op dronken voetbalfans

Het werd hier al eerder geschreven: in China zijn ze dol op het WK voetbal. Dat de Chinezen zelf niet meedoen vinden veel Chinese voetbalfans jammer, maar voor velen is dat geen reden om het WK niet op de voet te gaan volgen. En net als in veel andere landen gaat voetbal kijken gepaard met het drinken van een paar biertjes.

Het drinken van alcohol en het kijken naar voetbal hoeft op zich geen probleem op te leveren, maar dat wordt anders als de drinkende voetbalfan vervolgens in de auto naar huis rijdt. En omdat de Chinese verkeerspolitie bang is dat voetbalfans dat in de aanloop naar de finale massaal gaan doen, is de politie vandaag gestart met het strenger controleren op alcohol onder autobestuurders. En dan vooral op plekken waar veel voetballiefhebbers samenkomen.

China verwacht vooral problemen op 10 juli, de dag van de WK finale. Want ook de Chinezen zullen dan massaal naar de kroegen gaan om te kijken welk land zich wereldkampioen mag noemen. De angst voor een toename van het aantal verkeersongelukken is niet onterecht. Verkeersongelukken in China eisen jaarlijks tienduizenden doden en Chinezen zijn nu eenmaal heel fanatiek als het om voetbal gaat.

Lees ook:Chinese ambtenaren drinken zich te pletter
Lees ook:Wel ja, een WK voetbal editie van Big Brother
Lees ook:Wie wint het WK? Braziliƫ, zegt China
Lees ook:Werkgevers niet blij met voetbalgekke Chinezen
Lees ook:WK Voetbal: China verwacht Spaanse overwinning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>