Chinees verdedigt zijn huis als militair fort

Een Chinees, genaamd Zhang Anfang, heeft zijn huis omgebouwd tot wat nog het beste is te vergelijken met een militair fort. Zhang, die in de provincie Anhui woont, ging tot deze verbouwing over nadat hij het niet eens kon worden met een projectontwikkelaar. Die wilde hem eruit kopen, maar volgens Zhang werd hem niet genoeg geld geboden.

Om de projectontwikkelaar op een afstand te houden, en om slopers en eventuele autoriteiten weg te houden, heeft Zhang negen honden aangeschaft, vier camera’s en een vlammenwerper. Op die manier lukt het hem alweer zes jaar zijn eigendom te verdedigen.

In 2003 kwam projectontwikkelaar Bengbu Jiutong Real Estate Development met het plan om 443 huizen in de stad Bengbu tegen de vlakte te gooien voor een nieuw project. 440 gezinnen accepteerden het geld, maar Zhang en twee anderen weigerden akkoord te gaan met het bod. De twee andere gezinnen die niet met het bod instemden schijnen familie van Zhang te zijn.

Tot nu toe is het de Chinese autoriteiten niet gelukt Zhang uit zijn huis te krijgen of het huis te slopen. In februari van dit jaar werden sloopploegen naar het huis toegestuurd, maar de missie werd afgeblazen nadat Zhang de graafmachine had vernield. Overigens is Zhang niet de enige die met succes slopers weet weg te houden. Een boer in Wuhan weet met een zelfgemaakt kanon al enige tijd de sloop van zijn boerderij te voorkomen.

Lees ook:Alweer zo’n rare dood na protest tegen slopers
Lees ook:Levend begraven na protest tegen slopers
Lees ook:Slopers dood na protest tegen afbraak huizen
Lees ook:Boer verdedigt zijn boerderij met een kanon
Lees ook:Blanken als promotiemiddel bij Chinese bedrijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>