Protest in Tibet houdt aan, Dalai Lama vraagt om onderzoek

Eigenlijk is het overbodig om op deze site nóg eens te gaan herhalen wat op iedere website te lezen is en om het uur te zien is op het journaal: de protesten in Tibet houden aan en zijn zelfs overgeslagen naar steden in China. De Dalai Lama vraagt om een onderzoek naar de gebeurtenissen en het Olympisch Comité schijnt bezorgd te zijn over de ontwikkelingen. Maar zoals te verwachten houdt de Chinese berichtgeving het bij minder uitgebreide nieuwsberichten, waarin ook nog wordt genoemd dat de situatie weer bijna normaal is in Lhasa. Ik verwijs geïnteresseerden in de situatie dan ook gewoon door naar google news (386 berichten over deze kwestie) en voor wie de Chinese staatsmedia er op na wil slaan: www.chinadaily.com.cn. Interessant voor het contrast.

Lees ook:China blijft Tibet en Dalai Lama zwart maken
Lees ook:Migrant in crisistijd
Lees ook:China.blog.nl weer dagelijks up to date
Lees ook:Beijing onder de loep
Lees ook:Positief denken over milieuvervuiling in China

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Protest in Tibet houdt aan, Dalai Lama vraagt om onderzoek

  1. Europe China Foundation

    Het wordt allemaal een beetje vermoeiend al deze berichtgevingen. Als Friesland zich wilt afscheiden en relletjes veroorzaken en panden in de brand steken waarbij mensen omkomen, dan kan je er vanuit gaan dat de politie hier ook ingrijpt. En als het echt dreigend is dan wordt er op zeker de wapens gebruikt. Alle protesten zijn zeer goed voorbereidt en georganiseerd, “toevallig ” in het jaar van de Spelen in Beijing.Echter niets in het jaar toen de Spelen werden toegewezen. Het is stuitend om te zien hoe berichtgevingen in het voordeel van Tibet wordt verspreidt en mondjesmaat de versie van China. Foto’s van Nepalese agenten die “vreedzame” monniken slaan met als onderschrift dat dit Chinese agenten zijn. Dat doet China geen vertrouwen geven in de vrije Westerse pers. Het hoeft geen betoog verders dat Tibet al eeuwen bij China behoord. Maar wat is dan hun bedoeling? Een vrij Tibet? Democratisch en scheiding van kerk en Staat? China ondergaat enorme positieve veranderingen en zal op zeker de economische grootmacht van deze eeuw worden. Is dit wellicht het echte probleem?? Taiwan en Nepal weten het wel die zoeken getuige de verkiezingsuitslagen een betere samenwerking en nog inniger band met China. Zij zitten daar in de buurt dus hebben daar denk ik een betere kijk op dan wij in het Westen. Het is ronduit schandalig dat de Olympische Spelen en de deelnemende sporters voor andere politieke belangen voor het karretje wordt gespannen. Je beledigd daar alleen maar het Chinese volk mee. Zeer slecht allemaal.

      /   Reply  / 
  2. caroliendircken

    Dit bericht is van weken geleden en niet voor niets een samenvatting: te veel nieuws in een te korte tijd. Maar om nu te zeggen dat Tibet al eeuwen bij China hoort en alleen maar positief verandert…De Chinese machthebbers zijn geen lieverdjes en hoe je het ook wendt of keert: er gebeuren vreselijke dingen in dat land. Chinese burgers en Olympische sporters zouden daar geen hinder van moeten ondervinden, zo’n vier maanden voor de Spelen, maar het zou vreemd zijn als betogers niet juist dit moment zouden aangrijpen om aandacht voor de situatie te krijgen. Uiteraard is berichtgeving in het westen selectief, maar dat is NIETS vergeleken met de Chinese kranten (zie chinadaily.com.cn).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>