China wil de wegpiraat harder aanpakken

Wie in de afgelopen jaren in China is geweest, weet dat Chinese autobestuurders flexibeler met verkeersregels omgaan dan wij in Europa doen. Een rood stoplicht wordt regelmatig voor groen aangezien, een toegestane maximumsnelheid wordt vaak beschouwd als een adviessnelheid en voorrang is niet iets wat je krijgt, maar wat je neemt. Het Ministerie van Publieke Veiligheid is van plan daar iets aan te veranderen.

Het Ministerie wil namelijk gevaarlijk weggebruik harder aanpakken. De reden daarvan is dat het negeren van verkeersregels in China tot veel ongelukken leidt. Volgens de officiƫle cijfers waren er vorig jaar 238.000 ongelukken in het Chinese verkeer, maar dat zijn slechts de geregistreerde gevallen. Bij al die ongelukken kwamen maar liefst 68.000 mensen om, dat zijn er 186 per dag. En ook hier geldt dat alleen de geregistreerde gevallen meetellen. Het werkelijke cijfer zou veel hoger kunnen zijn.

Om dat cijfer in de komende jaren naar beneden te halen, wil China dat de straffen worden verhoogd. Hogere boetes voor dronken achter het stuur, snelheidsovertredingen, overbelading van voertuigen, rijden met valse kentekenplaten en rijden met een niet geldig rijbewijs. Ook zouden langere celstraffen mogelijk moeten zijn.

Overigens staat het Chinese verkeer er vandaag de dag beter voor dan zeven jaar geleden. In 2003 namelijk gebeurden er 667.000 verkeersongelukken en vonden 104.000 mensen de dood in het Chinese verkeer. Logisch dat China daar iets aan wil veranderen.

Lees ook:Hevige sneeuwval doodt al 24 Chinezen
Lees ook:Werken kost elke dag aan 187 arbeiders het leven
Lees ook:Chinese arbeidsregels vaak nog niet nageleefd
Lees ook:Ai, daar duikt weer een bus van een klif af
Lees ook:Bewakers voor psychisch gestoorden in Beijing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>