Welkom!

Ruim zes jaar geleden maakte ik een sprong in het diepe. Ik ging Chinees studeren aan de Universiteit Leiden. Ik was nog nooit in het land geweest, kende niet eens iemand die de taal sprak en wist niet wat ik kon verwachten. Maar de aantrekkingskracht van het immens grote, vreemde land, was enorm.

Inmiddels heb ik in China gewoond, gereisd en erover geschreven. En heb ik een praktijkstudie journalistiek afgerond. De passie voor karakters, Chinees eten en al het vreemde dat plaatsvindt in de Volksrepubliek is alleen maar gegroeid. Tijd om mijn kijk op het land met een groter publiek te delen.

Ik ontvang graag reacties op de berichten op deze blog en ook tips en vragen zijn welkom. Ik wens je veel leesplezier.

Carolien Dircken

Lees ook:Chinees voor brugwuppen. Les 1
Lees ook:Chinees voor brugwuppen
Lees ook:Scheuren (of stilstaan) in China, part 2
Lees ook:Het is weer petitietijd in Beijing
Lees ook:Groot probleem: zes maanden zonder regen

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Welkom!

  1. Herman

    Welkom bij de club, Carolien, gezellig! Maak er iets leuks van :-)

      /   Reply  / 
  2. Jan

    Gaan zeker je belevenissen volgen Carolien.

      /   Reply  / 
  3. Sissy

    Beste Caroline,

    ik ben derdejaars student ‘Algemene Cultuurwetenschappen’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Binnenkort moet ik mijn bachelorscriptie maken en ben ik momenteel bezig met het bedenken van een onderwerp. Het leek mij leuk, gezien mijn Chinese achtergrond, om een Nederlandse krant te vergelijken met een Chinese krant met de focus op de kunst&cultuur aandacht in beide kranten. Het probleem is dat er niet in elke Chinese krant aandacht wordt besteed aan kunst&cultuur, en de kranten die dat wel doen zijn moeilijk te verkrijgen. Heb jij misschien enig idee of ik in contact kan komen met uitgeverijen die Chinese kranten verspreiden in Nederland?

    Alvast bedankt voor je hulp.

    Mvg. Sissy Choi

      /   Reply  / 
  4. Carolien

    Beste Sissy,
    Ik betwijfel of ik je kan helpen, maar stuur me even een mail op [email protected], dan reageer ik op die manier.

      /   Reply  / 
  5. Hans

    Hallo Carolien en mogelijk anderen…

    Na mij eerste bezoek aan China afgelopen zomer, wil ik graag veel meer met de taal gaan doen. Misschien dat iemand hier mij tips kan geven voor het volgen van een taalcursus chinees in China tijdens de zomervakantie periode van dit jaar.
    Heb al heel wat gevonden op internet, maar misschien kunnen persoonlijke ervaringen van lezers mij helpen in het maken van een keus.
    Met vriendelijke groeten, Hans

      /   Reply  / 
    1. Carolien Dircken Auteur

      Hallo Hans,

      Er zijn inderdaad veel mogelijkheden om Chinees te leren in China. Veel jongere backpackers kiezen voor een cursus van bijvoorbeeld de Joho Company in Beijing. Zelf heb ik op de Language and Culture University (yuyan daxue) in Beijing gezeten, waar ook veel buitenlanders een zomercursus volgen. Gezien de strictheid en intensiteit van deze cursus, zou ik deze aanraden, maar qua interactie met docenten en medestudenten is een andere taalcursus misschien leuker en interessanter. Ik zal vandaag een post plaatsen met de vraag naar meer tips van andere lezers. Succes met je keuze!

        /   Reply  / 
      1. Hans

        Geweldig Carolien voor je bereidheid tips en ervaringen te vragen. Ik had net je reactie gelezen op mijn vraag en zag enkele minuten later je post staan op de site……geweldig.
        Met heel veel vriendelijke groeten, Hans

          /   Reply  / 
  6. Carolien Dircken Auteur

    Graag gedaan. Ben ook benieuwd naar jouw ervaringen natuurlijk, dus laat na de zomer nog eens iets horen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>