Rubriek: Rampen & Ongelukken

Aardbevingslachtoffers Qinghai vrezen de winter

De Chinese provincie Qinghai werd vijf maanden geleden geraakt door een aardbeving. Meer dan 2.000 mensen kwamen om het leven, maar de overheid leek snel ter plaatse om hulp te bieden en zei dat het gebied er weer spoedig bovenop zou zijn. Maar hoe staat het er nu voor met de slachtoffers? Is de toegezegde

Lees verder...

Chinees vliegtuig in brand na opstijgen

In Singapore is afgelopen vrijdag een vliegtuig van China Eastern Airlines in brand gevlogen net nadat het was opgestegen. Het vliegtuig had Shanghai als bestemming, maar kon gelukkig op tijd terugkeren naar de luchthaven Changi Airport. Geen van de 229 passagiers zijn gewond geraakt, zo weet persbureau AFP.

Lees verder...

Premier Wen Jiabao zoekt mee in de modder

Gisteren werd de provincie Gansu getroffen door aardverschuivingen, veroorzaakt door de zware regenval die China de laatste dagen heeft getroffen. De Chinese premier Wen Jiabao ging dezelfde dag nog op pad om de bevolking een hand onder de riem te steken en, zoals ook op de foto duidelijk is te zien, mee te helpen in

Lees verder...

Brand kost 16 Chinese gouddelvers het leven

Een brand in een goudmijn in het oosten van China, provincie Shandong, heeft aan zeker 16 gouddelvers het leven gekost. Vrijdagmiddag brak er plotseling brand uit in de mijn, waardoor 50 mensen vast kwamen te zitten. De Chinese autoriteiten zeggen dat vanochtend de laatste mijnwerkers zijn gered.

Lees verder...

37 doden en 29 vermisten na instorten brug

Het instorten van een brug in de Chinese provincie Henan, iets wat afgelopen zaterdag gebeurde, heeft in ieder geval aan 37 mensen het leven gekost. Dat hebben reddingswerkers gisteravond bekend gemaakt. Het aantal vermisten staat nog op 29, waarmee de kans groot is dat het dodental in de komende dagen stijgt.

Lees verder...