Premier Wen Jiabao zoekt mee in de modder

Foto: Xinhua

Gisteren werd de provincie Gansu getroffen door aardverschuivingen, veroorzaakt door de zware regenval die China de laatste dagen heeft getroffen. De Chinese premier Wen Jiabao ging dezelfde dag nog op pad om de bevolking een hand onder de riem te steken en, zoals ook op de foto duidelijk is te zien, mee te helpen in de zoektocht naar overlevenden.

De ramp heeft in ieder geval aan 127 mensen het leven gekost, maar de kans is groot dat dit aantal in de komende dagen nog behoorlijk gaat oplopen. Rond de tweeduizend mensen worden namelijk nog vermist. Met al die modder die een deel van de stad Zhouqu bedolven heeft, is er een grote kans dat er nog veel mensen onder de modder en het puin liggen.

De aardverschuiving werd veroorzaakt door het overstromen van de Bailong rivier. Die kreeg de afgelopen dagen zoveel regenwater te verwerken, dat hij buiten zijn oevers trad. Het water stroomde rechtstreeks naar de bewoonde wereld in de vallei en nam daarmee grote hoeveelheden modder en steen mee. Meer foto’s van het rampgebied staan op de site van BBC.

Lees ook:Natuurgeweld Noord-West China: bijna 100 doden
Lees ook:Zeker 23 doden na aardverschuiving
Lees ook:Doden en vermisten na aardverschuivingen
Lees ook:Dodelijk treinongeluk na aardverschuiving
Lees ook:Dodental natuurgeweld Noord-West China boven 700

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>