Rubriek: Vervoer

China opnieuw naar de maan

China heeft gisteren een onbemande maansonde naar de maan gestuurd. Het was alweer de tweede keer dat China dit deed, nadat het in 2003 ook al een ruimtesonde op liet stijgen.

Lees verder...

De snelste trein is van China: 416 km p/uur

China was de afgelopen jaren al druk bezig met het moderniseren van het spoornetwerk en het uitbreiden van het netwerk voor hogesnelheidstreinen. Vandaag werd daarin een nieuw hoogtepunt bekend gemaakt. Een passagierstrein tussen Hangzhou en Shanghai reed namelijk 416 kilometer per uur, een record.

Lees verder...

Chinees vliegtuig in brand na opstijgen

In Singapore is afgelopen vrijdag een vliegtuig van China Eastern Airlines in brand gevlogen net nadat het was opgestegen. Het vliegtuig had Shanghai als bestemming, maar kon gelukkig op tijd terugkeren naar de luchthaven Changi Airport. Geen van de 229 passagiers zijn gewond geraakt, zo weet persbureau AFP.

Lees verder...

Schwarzenegger wil Chinese treinen in Californië

Arnold Schwarzenegger, vroeger acteur in actiefilms en tegenwoordig gouverneur van Californië, wil graag net zo’n mooi hogesnelheidstreinnetwerk als in China momenteel wordt gebouwd. In China is op dit moment bijna 7.000 kilometer aan hogesnelheidsrails, en dat wordt alleen maar meer.

Lees verder...

Al eens met een frauderende piloot gevlogen?

Een echt prettig vooruitzicht kan je het niet noemen, als passagier in een vliegtuig zitten dat wordt bestuurd door een piloot die zijn cv naar eigen inzicht heeft ingevuld. Toch is dat wat meer dan 200 Chinese piloten hebben gedaan. Ze vervalsten hun kwalificaties en telden er voor het gemak maar wat extra vlieguren bij.

Lees verder...

China ontwikkelt trein van 600 km per uur

Op dit moment heeft China al een trein die een maximumsnelheid bereikt van 431 kilometer. Deze Maglev-trein zweeft tussen Shanghai en het vliegveld Pudong. Maar 431 kilometer is voor de Chinezen nog niet hard genoeg. Er is namelijk een Maglev in ontwikkeling die een topsnelheid van 600 kilometer per uur gaat halen.

Lees verder...

Van Italië naar China, in een bestuurderloze auto

Van Italië naar China. Dat is al met al een hele reis. Het gros van de mensen kiest er dan ook voor om die reis per vliegtuig af te leggen. Maar een groepje ingenieurs uit Italië besluit het eens helemaal anders te doen. Ze gaan met de auto. En dan niet met een gewone auto,

Lees verder...

China blijft in de ban van mysterieuze UFO

Iets meer dan een week geleden leverde een UFO in Hangzhou flink wat commotie op. Het ongeïdentificeerde vliegende voorwerp zorgde er zelfs voor dat het Xiaoshan Airport tijdelijk werd dichtgegooid en dat vliegtuigen uit moesten wijken naar andere vliegvelden. Op het internet zijn inmiddels allerlei foto’s en video’s opgedoken, maar een verklaring van het mysterie

Lees verder...

Chinezen zien UFO en gooien vliegveld dicht

Zo af en toe duikt er weer eentje op in China, een UFO. De ongeïdentificeerde ruimtevaartuigen zorgen elke keer weer voor de nodige opschudding. Gisteren werd er opnieuw eentje gespot. Dit keer in Hangzhou, de miljoenestad in het oosten, waar de KLM sinds twee maanden ook naar toevliegt.

Lees verder...

Opnieuw uitbreiding vliegtuigvloot Air China

Het gaat goed met de Chinese luchtvaartindustrie. Nadat Air China in februari al een bestelling deed voor twintig nieuwe Airbussen, is gisteren bekend geworden dat diezelfde luchtvaartmaatschappij ook nog eens twintig nieuwe Boeings aanschaft.

Lees verder...

Volgend jaar kun je met Tibet Airlines vliegen

Halverwege 2011 zal Tibet Airlines zijn eerste vluchten maken. Het is de eerste luchtvaartmaatschappij die zijn basis heeft in China’s autonome regio Tibet. Het is tevens het nieuwste bewijs dat China druk bezig is van Tibet een populaire vakantiebestemming te maken.

Lees verder...