Volgend jaar kun je met Tibet Airlines vliegen

Halverwege 2011 zal Tibet Airlines zijn eerste vluchten maken. Het is de eerste luchtvaartmaatschappij die zijn basis heeft in China’s autonome regio Tibet. Het is tevens het nieuwste bewijs dat China druk bezig is van Tibet een populaire vakantiebestemming te maken.

Volledige informatie over het vluchtschema van Tibet Airlines is momenteel nog niet bekend, maar volgens de Chinese media gaat de maatschappij in ieder geval vluchten verzorgen tussen Lhasa en verschillende grote steden in China. Daarnaast zijn er plannen om de vliegtuigen ook op andere Tibetaanse vliegvelden te stationeren en in de toekomst wil Tibet Airlines ook internationale vluchten maken.

Op dit moment zijn het vooral Air China en Sichuan Airlines die naar Tibet vliegen. Een eigen vliegmaatschappij voor Tibet zou het aantal vluchten flink op moeten schroeven en daarmee een verdere stimulans aan het toch al stijgende toerisme in Tibet moeten geven. Overigens betekent de naam van de luchtvaartmaatschappij niet dat de vliegtuigen in Tibetaanse handen zijn. Het Chinese staatsbedrijf Tibet Investment Co. heeft een meerderheidsaandeel van 51 procent.

Lees ook:KLM start lijnvlucht naar Hangzhou
Lees ook:Tibet ziet sterke groei toerisme
Lees ook:Al eens met een frauderende piloot gevlogen?
Lees ook:Opnieuw uitbreiding vliegtuigvloot Air China
Lees ook:Tibet wil 6 miljoen toeristen en 12 nationale reservaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>