KLM start lijnvlucht naar Hangzhou

Luchtvaartmaatschappij KLM begint op 8 mei met directe vluchten naar Hangzhou, de hoofdstad van de provincie Zheijiang. KLM is daarmee, zo zeggen ze zelf, de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die rechtstreeks op deze miljoenenstad in China vliegt. De vlucht wordt drie keer per week uitgevoerd.

KLM zegt een warme belangstelling te voelen voor Azië en met name voor China. Op dit moment vliegt KLM al wekelijks naar Beijing, Shanghai, Hong Kong, Chengdu en Guangzhou. Met Hangzhou als nieuwe locatie vliegen er vanaf Schiphol elke week 36 vliegtuigen naar China. Met de snelle economische groei in het oosten zullen dat er in de toekomst mogelijk nog meer worden.

Dat de KLM voor Hangzhou heeft gekozen als nieuwe bestemming is volgens de luchtvaartmaatschappij mede omdat veel Chinezen uit Hangzhou tegenwoordig in Europa wonen. Maar niet alleen daarom is de hoofdstad van Zheijiang een logische keuze voor de KLM. Hangzhou, dat zo’n 170 kilometer bij Shanghai vandaan ligt, is al jaren één van de meest populaire steden onder toeristen in China. Met de Wereldexpo in Shanghai in het verschiet zal de populariteit van Hangzhou vermoedelijk alleen nog maar toenemen.

KLM is van plan een Boeing 777 in te zetten voor de vluchten naar en van Hangzhou. Vlucht KL881 vertrekt van Amsterdam Schiphol op maandag, woensdag en zaterdag. Vlucht KL882 vliegt van Hangzhou Xiaoshan Airport terug naar Amsterdam op dinsdag, donderdag en zondag.

Lees ook:KLM vanaf vandaag rechtstreeks naar Hangzhou
Lees ook:Volgend jaar kun je met Tibet Airlines vliegen
Lees ook:Karl Lagerfeld zoekt inspiratie in Shanghai
Lees ook:Er drijven varkens in de rivier
Lees ook:Beter treinen dan vliegen binnen China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>