Rubriek: Bijzonder

China opnieuw naar de maan

China heeft gisteren een onbemande maansonde naar de maan gestuurd. Het was alweer de tweede keer dat China dit deed, nadat het in 2003 ook al een ruimtesonde op liet stijgen.

Lees verder...

Nieuwe Chinese poort voor Antwerpen

De Chinezen in Antwerpen hebben weer volop reden om trots te zijn op hun kleine stukje China in de Belgische havenstad. Antwerpen heeft namelijk een nieuwe pagodepoort, en volgens de Chinese Antwerpenaren is het de mooiste pagode die niet in China staat.

Lees verder...

De snelste trein is van China: 416 km p/uur

China was de afgelopen jaren al druk bezig met het moderniseren van het spoornetwerk en het uitbreiden van het netwerk voor hogesnelheidstreinen. Vandaag werd daarin een nieuw hoogtepunt bekend gemaakt. Een passagierstrein tussen Hangzhou en Shanghai reed namelijk 416 kilometer per uur, een record.

Lees verder...

Wijn is het nieuwe statussymbool

In China beginnen steeds meer mensen wijn als een statussymbool te zien. En met de snel groeiende welvaart zorgt dat ervoor dat steeds meer Chinezen wijn beginnen te drinken. Volgens een bericht in Trouw importeert China inmiddels meer wijn uit Frankrijk dan bijvoorbeeld Groot-Brittannië en Duitsland.

Lees verder...

Chinese boeren geteisterd door wilde zwijnen

Zo rond de 150.000 wilde zwijnen leven er in de provincie Zhejiang, in het oosten van China. Dat is vijf keer meer dan tien jaar geleden. En dat verschil in aantal merken de boeren in het gebied elke dag. De zwijnen maken namelijk korte metten met een groot deel van de oogst.

Lees verder...

En nu ga ik lekker onder de grond wonen…

Als mijnwerker ben je natuurlijk best wel veel onder de grond aan het werk. Daar moet je van houden, en de 64-jarige Chen Xinnian houdt er zoveel van dat hij zelfs heeft besloten onder de grond te gaan wonen. Onder zijn huidige huis in Zhengzhou, wat we in de provincie Henan kunnen vinden, breidt Chen

Lees verder...

Chinees zwom echt 1.200 km in de Yangtze

Een maand geleden las je hier dat de Chinees Bao Zhengbin was begonnen aan een zwemtocht van 1.200 kilometer in de Yangtze rivier. Vandaag kwam het nieuws binnen dat Bao zijn missie succesvol heeft voltooid. In 32 dagen zwom hij naar Shanghai, om een bezoek aan de World Expo te brengen.

Lees verder...

China ontwikkelt trein van 600 km per uur

Op dit moment heeft China al een trein die een maximumsnelheid bereikt van 431 kilometer. Deze Maglev-trein zweeft tussen Shanghai en het vliegveld Pudong. Maar 431 kilometer is voor de Chinezen nog niet hard genoeg. Er is namelijk een Maglev in ontwikkeling die een topsnelheid van 600 kilometer per uur gaat halen.

Lees verder...

In China is recyclen big business

Wie in China is geweest heeft ze ongetwijfeld gezien, de mannen en vrouwen die het plastic verzamelen. Met bakfietsen, vrachtwagens en gewoon met de hand. Want recyclen is big business in China, zoals in de bovenstaande reportage van Al Jazeera mooi in beeld wordt gebracht.

Lees verder...

Borsten vergroten voor een betere baan

Altijd al nagedacht over een borstvergroting, neuscorrectie of het laten corrigeren van je oogleden? In Beijing is het in ieder geval iets wat steeds populairder wordt. En dan vooral onder studenten. Want hoe beter je eruitziet, hoe meer kans je na je studie hebt op een goede baan, is de gedachte.

Lees verder...

Van Italië naar China, in een bestuurderloze auto

Van Italië naar China. Dat is al met al een hele reis. Het gros van de mensen kiest er dan ook voor om die reis per vliegtuig af te leggen. Maar een groepje ingenieurs uit Italië besluit het eens helemaal anders te doen. Ze gaan met de auto. En dan niet met een gewone auto,

Lees verder...