Chinees zwom echt 1.200 km in de Yangtze

Een maand geleden las je hier dat de Chinees Bao Zhengbin was begonnen aan een zwemtocht van 1.200 kilometer in de Yangtze rivier. Vandaag kwam het nieuws binnen dat Bao zijn missie succesvol heeft voltooid. In 32 dagen zwom hij naar Shanghai, om een bezoek aan de World Expo te brengen.

Bao begon zijn zwemtocht in Wuhan en zwom elke dag 40 kilometer, een afstand waar hij per dag zo´n vier uur voor nodig had. Tegen een journalist van de Shanghai Daily zei hij dat het al jaren zijn droom was om deze afstand te zwemmen en dat hij naar de World Expo is gekomen om het idee te promoten dat iedereen beweging nodig heeft.

De prestatie van Bao is opvallend. Niet alleen omdat het een zwemtocht van 1.200 kilometer is, maar ook omdat hij dit gepresteerd heeft tijdens de weken waarin China veel regen te verwerken kreeg. Het waterpeil van veel Chinese rivieren is daardoor behoorlijk gestegen, waardoor er van een rustig zwemtochtje geen sprake kan zijn geweest. Bovendien is de Yangtze rivier al jaren ernstig vervuild.

Lees ook:Man zwemt 1.200 kilometer in de Yangtze
Lees ook:Yangtze geen afvaldumpplaats voor studenten
Lees ook:Massale evacuatie na overstroming Xiang rivier
Lees ook:World Expo heeft blauwe lucht en nieuw themalied
Lees ook:World Expo in Shanghai spectaculair geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>