Yangtze geen afvaldumpplaats voor studenten

De Yangtze, de grote rivier die van west naar oost dwars door China loopt, verdient aandacht. Dat vindt de Chinese overheid. De rivier is nu vaak een dumplaats voor afval (30,5 miljard ton aan rotzooi werd er in 2006 door bedrijven en fabrieken in de Yangtze gedumpt). Om de jonge generatie bewust te maken van het belang van 'schoon' water, gaat dit jaar het project 'Water School for a Living Yangtze' van start. Studenten in Sichuan, Sangri-la en Shanghai zullen deelnemen de komende jaren alles te weten komen over de rivier die door hun achtertuin stroomt in een project waarvoor speciale docenten zullen worden opgeleid. Hoofdsponsor van het project is kristalgigant Swarovski, die voor wereldwijde waterlessen 1,5 miljoen euro ter beschikking stelt.

Xinhua

Lees ook:Man zwemt 1.200 kilometer in de Yangtze
Lees ook:Chinees zwom echt 1.200 km in de Yangtze
Lees ook:Massale evacuatie na overstroming Xiang rivier
Lees ook:Rijke zwervers in Qingdao
Lees ook:Groot probleem: zes maanden zonder regen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>