Massale evacuatie na overstroming Xiang rivier

Terwijl het zuidwesten van China nog altijd lijdt onder een alsmaar aanhoudende droogte, hebben de inwoners van de provincie Hunan met een heel ander probleem te maken. In de afgelopen week is daar namelijk zoveel water gevallen, dat de Xiang rivier buiten zijn oevers is getreden.

Volgens de China Daily is er sinds 17 april in Hunan gemiddeld 79 millimeter water gevallen en is het waterpeil in korte tijd op plekken drie tot zes meter gestegen. Dit veroorzaakt aardverschuivingen en heeft ervoor gezorgd dat duizenden huizen rondom de rivier zijn ingestort. Tot nu toe is er zeker één persoon bij de overstroming om het leven gekomen en zijn 28.000 mensen gedwongen te evacueren.

De Xiang rivier is de grootste rivier van de provincie Hunan. Van de 865 kilometer die de rivier lang is, stroomt zo’n 670 kilometer door Hunan. De rivier staat in direct contact met China’s grootste rivier, de Yangtze.

Lees ook:25 doden na overstroming in Qinghai
Lees ook:Zuid China is nog niet van het noodweer af
Lees ook:Overstromingen Zuid-China: zeker 90 doden
Lees ook:Meer dan 100 doden bij overstromingen Jilin
Lees ook:Chinese overstromingen bedreigen Noord-Korea

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>