Rubriek: Natuur & Klimaat

En daar is de tiende tyfoon van het jaar

China kreeg gisteren de tiende tyfoon van het jaar te verwerken. De tyfoon Meranti raasde over de provincie Fujian, in het zuidoosten van het land. Dat leverde een behoorlijke ravage op, maar het aantal dodelijke slachtoffers bleef met drie beperkt. Voorafgaand aan Meranti hadden de autoriteiten al meer dan 186.000 mensen geëvacueerd.

Lees verder...

Premier Wen Jiabao zoekt mee in de modder

Gisteren werd de provincie Gansu getroffen door aardverschuivingen, veroorzaakt door de zware regenval die China de laatste dagen heeft getroffen. De Chinese premier Wen Jiabao ging dezelfde dag nog op pad om de bevolking een hand onder de riem te steken en, zoals ook op de foto duidelijk is te zien, mee te helpen in

Lees verder...

Al dat afval brengt China behoorlijk in gevaar

Wat te doen met afval, als er geen vuilnisman komt, mannen van de gemeente het niet meenemen en eigenlijk niemand weet wat je er wel mee moet doen? Dan kies je voor de meest makkelijke oplossing: je gooit het in de rivier. En dat is ook precies wat zo’n 150 miljoen Chinezen elke dag doen.

Lees verder...

Beijing zit opnieuw in een hittegolf

Terwijl in het zuiden van het land de regen met bakken tegelijk uit de hemel komt, zit de hoofdstad van China, Beijing, opnieuw in een hittegolf. Dat is niet voor het eerst deze maand, want een drie weken terug liep de temperatuur in Beijing ook al flink op.

Lees verder...