Rubriek: Dieren

Zit er zomaar een cobra in je toilet…

Een fijn vooruitzicht is het allerminst: moet je naar het toilet, kruipt er zomaar een cobra bij de toiletpot omhoog. Of je bent net van plan eten te koken, trekt één van de keukenkastjes open en je staat oog in oog met zo’n levensgevaarlijke slang. Van zoiets verwacht je misschien dat het alleen in horror

Lees verder...

Chinese boeren geteisterd door wilde zwijnen

Zo rond de 150.000 wilde zwijnen leven er in de provincie Zhejiang, in het oosten van China. Dat is vijf keer meer dan tien jaar geleden. En dat verschil in aantal merken de boeren in het gebied elke dag. De zwijnen maken namelijk korte metten met een groot deel van de oogst.

Lees verder...

Chinees vangt steur van 250 kilo

Er zijn veel grote vissen in deze wereld. Maar vaak zwemmen die vissen in het diepe zoute water van de zee of oceaan. Toch wordt er ook in het zoete water zo af en toe een waar monster gevangen, zoals op de foto wel is te zien.

Lees verder...

Nieuw statussymbool: waakhond voor 455.000 euro

Als je veel geld hebt, wil je natuurlijk dat iedereen dat weet. Je koopt een grote auto, een boot en dure kleren. Je laat een groot huis bouwen met een geweldige tuin. En als je in China woont en je hebt nog voldoende geld over, dan doe je er ook nog een waakhond bij. Bijvoorbeeld

Lees verder...

Het gaat een beetje beter met wilde panda’s

Het gaat weer een beetje beter met de in het wild levende reuzenpanda’s. Volgens de Shanghai Daily is de populatie van panda’s die in Sichuan in het wild leven de afgelopen dertig jaar met 33 procent gestegen. Sichuan is het belangrijkste oorspronkelijke leefgebied van deze bijzondere beer.

Lees verder...

Chinese boer aangehouden voor vergiftigen panda

Een Chinese boer uit Shandong is aangehouden omdat hij een reuzenpanda zou hebben vergiftigd. De panda, die de naam Quanquan heeft gekregen, leefde in de dierentuin en werd vorige week plotseling dood in zijn kooi gevonden. Volgens een onderzoek is hij overleden na het inademen van dodelijk gas.

Lees verder...

Groot feest, panda Basi is 30 jaar geworden

In Fuzhou, wat in het oosten van China ligt, hebben ze net een groot feest achter de rug. Reuzenpanda Basi is op 11 juli namelijk 30 jaar geworden. Voor een mens beslist geen bijzonder hoge leeftijd, maar voor een panda is dat wel even anders. In het wild levende reuzenpanda’s worden vaak niet ouder dan

Lees verder...

Elektronische chip voor honden in Guangzhou

Honden en hun bezitters hebben in China soms maar een vreemd leven. Nadat Shanghai de regel heeft verzonnen dat een minderjarige tijdens de World Expo de hond niet uit mag laten, hebben de autoriteiten in Guangzhou, de hoofdstad van de provincie Guangdong, besloten dat alle honden die als huisdier worden gehouden een elektronische chip krijgen.

Lees verder...

Chinese dierentuin laat herten uitdrogen

Opnieuw is er in China een dierentuin in het nieuws waar ze niet weten hoe ze met dieren om moeten gaan. Een drama zoals een paar maanden terug in Shenyang is het nog niet, maar in de dierentuin van Changsha hebben ze blijkbaar ook geen idee hoe ze met dieren om moeten gaan.

Lees verder...

Groene, blauwe en rode honden in China

Nog niet zo lang geleden zag je in Chinese steden regelmatig een hond voorbijkomen die kleren aanhad. Schoentjes, een truitje, een broekje en soms ook nog een mooie strik over de oren. Het leverde vaak nogal belachelijk uitziende dieren op, maar het was nog niets als we het vergelijken met de nieuwste trend.

Lees verder...

Verzorger laat hek open, tijger verscheurt man

Een bezoekje aan het Qingling Wildlife Park in Xi’an heeft gisteren het leven gekost aan een 45-jarige Chinees. De man was namelijk samen met zijn zoon het verblijf van de Siberische tijgers binnengelopen nadat verzorgers waren vergeten de hekken weer dicht te doen. De tijgers besloten daarop het tweetal aan te vallen.

Lees verder...

Chinese jongeren eten liever geen honden meer

Jarenlang al staat China bekend als één van de weinige landen waar hondenvlees nog regelmatig op de menukaart van restaurants staat. Maar tijden veranderen en bij het oudste hondenvleesrestaurant van Guangzhou, de hoofdstad van de provincie Guangdong, zien ze dat de populariteit van de hond als maaltijd onder Chinese jongeren sterk aan het dalen is.

Lees verder...

Kippen schrikken zich dood van cobra

In een klein dorpje in het zuidwesten van China, provincie Yunnan, zijn kippen zich letterlijk doodgeschrokken. Dat was dan ook niet helemaal zonder reden. De kippen zagen namelijk al twee maanden een cobra door de tuin kruipen.

Lees verder...

Dolfijnen helpen autistische kinderen in China

In Nederland is dolfijntherapie al niet nieuw meer. Dolfijnen worden ingezet om autistische kinderen en kinderen met het syndroom van Down te helpen bij hun ontwikkeling. Maar China loopt wat dat betreft nog heel veel jaren achter. Desondanks beginnen ook Chinese therapeuten en ouders van autistische kinderen de heilzame werking in te zien van het

Lees verder...