Chinese jongeren eten liever geen honden meer

Jarenlang al staat China bekend als één van de weinige landen waar hondenvlees nog regelmatig op de menukaart van restaurants staat. Maar tijden veranderen en bij het oudste hondenvleesrestaurant van Guangzhou, de hoofdstad van de provincie Guangdong, zien ze dat de populariteit van de hond als maaltijd onder Chinese jongeren sterk aan het dalen is.

Volgens een bericht in de China Daily zijn het eigenlijk alleen nog maar oude mensen en Chinezen van middelbare leeftijd die een tafel reserveren bij het 47 jaar oude restaurant in Guangzhou. In China wordt een hond namelijk steeds vaker als een intelligent huisdier beschouwt en huisdieren hoor je niet op te eten. Bovendien zijn de eetgewoontes ook in China de laatste jaren flink veranderd en ziet ook Guangzhou de variatie onder de restaurants groter worden.

Toch zijn er nog altijd mensen die speciaal voor hondenvlees naar een restaurant gaan. Dat doen ze vaak niet omdat een gebakte hond zo uitzonderlijk lekker is, maar omdat ze geloven dat het eten van een hond de menselijke nieren, de maag en het bloed versterkt. Gezien de dalende populariteit onder Chinese jongeren is het echter nog maar de vraag of er over tien of twintig jaar nog steeds restaurants in China zijn die zich hebben gespecialiseerd in het bereiden van hondenvlees.

Wil je toch weten hoe hondenvlees er ongeveer uitziet en hoe ze dat in China eten? Wel, eigenlijk lijkt het best veel op het eten van gewoon vlees:

Lees ook:Getver, wat een smerig restaurant in Haarlem
Lees ook:Honderd keer lekker in Nederland
Lees ook:Nasi en Babi Pangang in het Openluchtmuseum
Lees ook:Elektronische chip voor honden in Guangzhou
Lees ook:Hygiëneoffensief

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>