Rubriek: Hong Kong

Hong Kong zoekt al dagen naar een piloot

In Hong Kong wordt al sinds vorige week woensdag naar een vermiste piloot gezocht. Steve Morrissey, afkomstig uit Nieuw Zeeland, raakte vermist tijdens een wandeltocht in het buitengebied van Hong Kong. Tot nu toe is alleen een hoed gevonden waarvan verondersteld wordt dat die van Morrisey is.

Lees verder...

Rokende toeristen krijgen het zwaar in Hong Kong

Vanaf aanstaande zondag wordt een bezoek aan Hong Kong er voor sigaretten of sigaren rokende toeristen niet leuker op. Vanaf dan is het namelijk volwassenen niet toegestaan meer dan 19 sigaretten de stad in mee te nemen, of één sigaar, mits die niet zwaarder is dan 25 gram.

Lees verder...

Overheid blokkeert publicatie memoires ex-premier

Een uitgever in Hong Kong was van plan een boek uit te brengen met de memoires van China’s voormalige premier Li Peng, maar deze publicatie is na tussenkomst van de Chinese overheid geannuleerd. De publicatie zou betrekking hebben op het dagboek dat Li Peng bij hield tijdens de demonstraties op het Plein van de Hemelse

Lees verder...

Gokken op voetbal? Leuk, maar niet in Hong Kong

Het hoort er toch een beetje bij: een weddenschap met het WK voetbal. Maar in Hong Kong lijkt de overheid daar toch iets anders over te denken. Daar is de politie namelijk het afgelopen weekend begonnen met een strenge campagne tegen illegale voetbalweddenschappen.

Lees verder...

Hong Kong is China’s meest leefbare stad

Wie een beetje leuk in een Chinese stad wil wonen, kan het beste naar Hong Kong gaan. Dat is in ieder geval de uitkomst van de 2010 uitgave van ‘Mercer’s Quality of Living‘. Mercer vergeleek 221 steden wereldwijd en zette ze op een rij. Hong Kong eindigde op een 71e plek.

Lees verder...

Geen Tiananmen herdenking voor Hong Kong

Elk jaar komen duizenden mensen in Hong Kong eind mei bij elkaar om de protesten van 1989 te herdenken. Door hard ingrijpen van het leger, kosten de protesten op het Tiananmen plein in Beijing (ook bekend als Het Plein van de Hemelse Vrede) aan honderden mensen het leven. Herdenken in het binnenland van China is

Lees verder...

Hong Kong stemt voor meer democratie

In Hong Kong woedt al enige tijd een strijd om meer democratie en vandaag wordt een nieuwe stap gezet om die democratie ook daadwerkelijk te krijgen. Want hoewel de inwoners van Hong Kong over veel meer rechten beschikken dan de inwoners in de rest van China, is er nog geen sprake van een universeel stemrecht.

Lees verder...

Ook in Hong Kong belazeren voetballers de boel

Wie dacht dat voetbalcorruptie alleen op het binnenland van China voorkomt, heeft het mis. Ook in de speciale bestuurlijke zone Hong Kong zijn de voetballers lang niet altijd zo eerlijk en sportief als verwacht mag worden. Vijf voetballers zijn deze week gearresteerd omdat ze zich vorig jaar inlieten met de Chinese voetbalmaffia.

Lees verder...

“Hong Kong moet luchtkwaliteit verbeteren”

Het gaat niet zo goed met de lucht in Hong Kong. Sterker nog, het gaat buitengewoon slecht met de lucht in Hong Kong. De vervuiling neemt toe, smog hangt als mist boven de stad en, afgaande op de standaarden die zijn vastgelegd door de Wereldgezondheidsorganisatie, de lucht van van China’s meest liberale stad is slechts

Lees verder...

Ernstige luchtvervuiling Hong Kong na zandstorm

De zandstorm die afgelopen zaterdag China’s hoofdstad Beijing nog internationaal in het nieuws bracht, is naar het zuiden van China getrokken en is gisteren Hong Kong en Taiwan aangekomen. In Hong Kong zorgde het rondvliegende stof en zand zelfs voor de ergste luchtvervuiling sinds 1995, het jaar waarin Hong Kong begonnen is met het registreren

Lees verder...

Een Nederlands belastingdealtje in Hong Kong

Jan Kees de Jager, demissionair minister van Financiën, heeft in Hong Kong zijn handtekening gezet onder een belastingverdrag tussen Nederland en Hong Kong. De Jager’s collega Chan Ka Keung heeft namens Hong Kong getekend. Voor Nederlandse bedrijven in deze speciale regio van China zou dit verdrag grote voordelen moeten bieden.

Lees verder...

Vliegverkeer Hong Kong weer op oude niveau

Hoewel we in Nederland nog volop in de economische crisis zitten, merken ze op het vliegveld van Hong Kong dat de economie weer op gang begint te komen. Na een moeilijk jaar zitten zowel het vrachtverkeer als de passagiersvluchten sinds kort weer op het niveau van voor de economische crisis.

Lees verder...

China wil geen democratie in Hong Kong

Democratie is en blijft een gevoelig punt in China. In de speciale bestuurlijke regio Hong Kong willen veel inwoners graag verkiezingen uitschrijven om hun eigen politieke leider te kunnen kiezen, maar dat vinden de machthebbers in Beijing helemaal geen goed idee. Democratische hervormingen vormen een ernstig gevaar voor de stabiliteit in de regio, aldus de

Lees verder...