“Hong Kong moet luchtkwaliteit verbeteren”

Het gaat niet zo goed met de lucht in Hong Kong. Sterker nog, het gaat buitengewoon slecht met de lucht in Hong Kong. De vervuiling neemt toe, smog hangt als mist boven de stad en, afgaande op de standaarden die zijn vastgelegd door de Wereldgezondheidsorganisatie, de lucht van van China’s meest liberale stad is slechts 41 dagen per jaar gezond.

Ook de topmensen uit het zakenleven van Hong Kong zijn het nu echt zat. In The New York Times zegt William Fung, manager van één van Hong Kong’s grootste bedrijven, dat de stad alles moet doen om de luchtkwaliteit te verbeteren. “Elke actie die de overheid nu onderneemt om de vervuiling tegen te gaan, is veel te timide.”

Fung is niet de enige die er zo over denkt. Onder de inwoners van Hong Kong groeit de frustratie over de slechte luchtkwaliteit, mede ook omdat de stad zich graag wil profileren als één van de meest moderne en best leefbare steden van Azië. Maar in vergelijking met andere wereldsteden blijft Hong Kong een behoorlijk eind achter. Zo is de luchtkwaliteit drie keer zo slecht als de lucht in New York en twee keer slechter dan die in Londen.

De overheid van Hong Kong heeft inmiddels aangegeven het probleem aan te willen pakken. Niet alleen in Hong Kong zelf, maar ook in omliggende steden. Milieuactivisten zijn echter van mening dat de huidige plannen nog lang niet ambitieus genoeg zijn om echt iets tegen de vervuiling te doen

Lees ook:Hong Kong is China’s meest leefbare stad
Lees ook:Ernstige luchtvervuiling Hong Kong na zandstorm
Lees ook:Rokende toeristen krijgen het zwaar in Hong Kong
Lees ook:Gokken op voetbal? Leuk, maar niet in Hong Kong
Lees ook:Hong Kong eert filmmaker John Woo

1 Reacties // Reageer

One thought on ““Hong Kong moet luchtkwaliteit verbeteren”

  1. Danny

    Je ziet er ook maar weinig parken en bomen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>