Gokken op voetbal? Leuk, maar niet in Hong Kong

Het hoort er toch een beetje bij: een weddenschap met het WK voetbal. Maar in Hong Kong lijkt de overheid daar toch iets anders over te denken. Daar is de politie namelijk het afgelopen weekend begonnen met een strenge campagne tegen illegale voetbalweddenschappen.

Gisteren nog deed de politie in Hong Kong een inval in zo’n illegaal goktentje. Zeven mensen werden gearresteerd en er werd  60.000 Hong Kong dollars in beslag genomen (bijna 6.400 euro). In totaal werden er sinds vrijdag al 25 opgepakt en vastgezet omdat ze zich buiten de regels bezig hielden met voetbalweddenschappen.

De gokbazen kunnen een flinke straf verwachten voor hun praktijken: negen maanden cel en een boete van 30.000 Hong Kong dollars. De straffen zullen een afschrikwekkend effect moeten hebben, maar of de praktijken van de gokgrage Chinezen ermee geëindigd kunnen worden valt nog te bezien.

Lees ook:Rokende toeristen krijgen het zwaar in Hong Kong
Lees ook:Geen Tiananmen herdenking voor Hong Kong
Lees ook:Ook in Hong Kong belazeren voetballers de boel
Lees ook:WK-gokkers in Azië massaal gearresteerd
Lees ook:Corrupte ex-politiebaas krijgt doodstraf

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Gokken op voetbal? Leuk, maar niet in Hong Kong

 1. pokeren

  Ik dacht dat gokken in China legaal is? ze hebben paardenrennen en andere casino’s in China toch? dus waarom is het voetbal gokken illegaal?

    /   Reply  / 
 2. Wedden

  Het gokken is daar misschien niet helemaal legaal maar volgens mij ins het alsnog een miljoenenindustrie. De overheid zou er goed aan doen om het gewoon te reguleren in plaats van helemaal verbieden.

    /   Reply  / 
 3. Unibet promotie

  Het is in China inderdaad een miljoenen business en verdienen waarschijnlijk ook wel een mooie cent eraan.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>