Man zwemt 1.200 kilometer in de Yangtze

Foto: Aisanewsphoto

De Yangtze. Het is de langste rivier van China. En niet alleen dat, het is na de Nijl en de Amazone de langste rivier ter wereld. Geen rivier om een flinke afstand in te zwemmen, zou ik zeggen. Vooral niet nu het waterpeil door de overstromingen van de afgelopen weken extra hoog staat. Toch denkt in ieder geval één man daar anders over.

De Chinees Bao Zhengbin is namelijk gisteren begonnen aan een zwemtocht van 1.200 kilometer. Een tocht over de Yangtze, beginnend in de stad Wuhan en eindigend in de metropool Shanghai. Daar wil hij dan een bezoek brengen aan de World Expo.

Die 1.200 kilometer zwemt Bao uiteraard niet in één dag. Hoeveel dagen de fanatiekeling er waarschijnlijk over zal doen is helaas niet bekend. Wel weten we dat Bao al 44 jaar droomt over het maken van deze zwemtocht. Hij is nu 56. Hopelijk is die jarenlange training voldoende geweest.

Lees ook:Chinees zwom echt 1.200 km in de Yangtze
Lees ook:Schwarzenegger wil Chinese treinen in Californië
Lees ook:Belgische chocola op Shanghai Expo
Lees ook:Massale evacuatie na overstroming Xiang rivier
Lees ook:Yangtze geen afvaldumpplaats voor studenten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>