Stelling: Chinees leren op de middelbare school is nuttig

Chinees leren is geen eitje. Dat zal iedereen die het geprobeerd heeft, met me eens zijn. Toch beginnen dit schooljaar weer een hoop middelbare scholen met een cursus Mandarijn. Heeft die cursus zin, misschien met het oog op later, of is het verspilde moeite voor die scholieren, die zich al met zoveel verschillende vakken moeten bezighouden?

Geef je mening! 

Lees ook:Chinese lessen op middelbare scholen niet nodig
Lees ook:Recordaantal buitenlandse studenten in China
Lees ook:Operales voor Chinese scholieren
Lees ook:Zomers Mandarijn
Lees ook:Stelling: China wordt het economische centrum van de wereld

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stelling: Chinees leren op de middelbare school is nuttig

  1. Guinnifer

    Het lijkt mij een heel nuttig vak, op die manier maken de Nederlandse scholieren beter kennis met China en wordt het in mindere mate een ‘ver van ons bed show’.

    Wellicht zullen wij Nederlanders dan eindelijk ook de Chinezen en de Chinese cultuur wat beter leren begrijpen en een minder belerend toontje aanslaan. Natuurlijk is niet alles in China tiptop in orde, maar om van duizenden kilometers verderop een beetje belerend te gaan zeggen dat we het allemaal beter weten… De meeste Nederlanders (en Westerlingen in het algemeen) hebben geen idee wat er gebeurd in China, maar weten het wel allemaal beter…

    Wat mij betreft zou Chinees dus een heel goed vak zijn, we maken kennis met de Chinese cultuur en later zullen we er ook veel aan hebben in het bedrijfsleven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>