Sarkozy niet welkom op Olympische opening

De Chinezen zijn de laatste tijd niet zo gecharmeerd van Frankrijk, dat bleek al uit de protesten bij winkelketen Carrefour een aantal maanden geleden. In een online poll op sina.com.cn maakten ruim 100.000 Chinezen hun ongenoegen over Frankrijk maar weer eens duidelijk. De houding van president Sarkozy staat veel bezoekers van die site niet aan en van 88% van de respondenten mag de Franse president op 8-8-2008 lekker in eigen land blijven. Of Sarkozy erg onder de indruk is van die uitslag, valt te bezien. De leider liet zelf al weten dat hij niet bij de opening van de Spelen aanwezig zal zijn als de situatie in Tibet niet verandert. Zijn komst is afhankelijk van de gesprekken die nu gevoerd worden tussen China en afgevaardigden van de dalai lama. Geen moeilijke keuze, lijkt me.

China Daily 

Lees ook:Nicolas Sarkozy en Hu Jintao praten over Iran
Lees ook:Gezellig, Sarkozy en Barroso gaan naar China
Lees ook:China vult Franse zakken
Lees ook:World Expo in Shanghai spectaculair geopend
Lees ook:Taiwan en China: toch niet zulke dikke maatjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>