Kinderen overleden door bedorven vaccins

In de provincie Shanxi, wat in het noorden van China ligt, is iets volledig mis gegaan bij vaccinaties van kinderen tegen Hepatitis B, Hondsdolheid en Encefalitis. 76 kinderen in de leeftijd van 2 tot 17 jaar werden ernstig ziek en vier jonge kinderen overleden zelfs nadat ze tijdens een grote vaccinatiecampagne waren ingeënt.

Vermoedelijk heeft het niet goed bewaren van de vaccinatiemiddelen en het op het verkeerde moment vaccineren ervoor gezorgd dat de kinderen ziek zijn geworden en in vier gevallen zelfs zijn overleden. Twee kinderen van respectievelijk acht en negen maanden oud overleden na inentingen tegen Hepatitis B en twee driejarigen hebben de vaccinatie tegen Hondsdolheid niet overleefd.

Volgens de Shanghai Daily werden vaccinatiemiddelen die gekoeld bewaard hadden moeten worden in ongekoelde ruimtes zonder airconditioning opgeslagen en bovendien in ongekoelde vrachtwagens getransporteerd. Hierdoor zijn de vaccins bederft en hadden de vaccins vernietigd moeten worden. Maar dat is niet gebeurd; de vaccins zijn tijdens de vaccinatiecampagne ingezet alsof ze gezond waren en er niets mis kon gaan.

Een voormalige woordvoerder van het Ministerie van Gezondheid zegt dat dit probleem al in 2006 aan het licht kwam, maar dat het inenten met bedorven vaccins sindsdien gewoon is doorgegaan.

Lees ook:Nog meer schoolkinderen ziek na drinken melk
Lees ook:Schoolkinderen krijgen massaal vergiftigde melk
Lees ook:Zes kinderen komen om in verlaten mijn
Lees ook:Vaccineren uit voorzorg
Lees ook:Ouders van getroffen kinderen in Sichuan in protest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>