Chinees steekt familie en dorpsgenoten dood

Opnieuw is China opgeschrikt door een steekpartij met dodelijk afloop. Dit keer had een man het niet op schoolkinderen voorzien, maar op zijn familieleden en dorpsgenoten. Plek van het drama was het dorp Chengyuan, wat in de zuidoostelijke provincie Jiangxi ligt. Daar stak de 36-jarige Zhou Yezhong acht mensen dood.

Het drama begon in het huis van de dader. Zhou stak zijn 10-jarige dochter neer en zijn 80-jarige moeder. Vervolgens rende de dader naar het huis van de buren, waar hij zijn eigen vrouw en twee buren doodstak. Zhou vervolgde zijn moordpartij in het dorp met het neersteken van een migrant en nog eens twee dorpsgenoten.

Bijna twee uur na de moorden werd Zhou ingerekend door de politie. Waarom hij tot de steekpartij was overgaan, is nog onbekend. Voor China is het echter het zoveelste incident in korte tijd waarbij een man wild met zijn mes om zich heen slaat en onschuldigen verwond of vermoord.

Bij vergelijkbare incidenten in de afgelopen weken, wezen verschillende psychologen naar de slechte psychische hulp in China. De Chinese maatschappij verandert in een hoog tempo, maar lang niet iedereen kan de veranderingen bijhouden. Miljoenen Chinezen zijn daardoor in psychische problemen terecht gekomen, maar professionele hulp is in het verre oosten zeer schaars.

Lees ook:Vijf doden bij weer een steekpartij in China
Lees ook:Bereikbaar in the middle of nowhere
Lees ook:Chinese kleuters opnieuw slachtoffer steekpartij
Lees ook:Derde incident: Chinese boer valt kinderen aan
Lees ook:Gestoorde dokter richt slachting aan op school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>