Een echte Chinese auto, de Volvo

Volvo? Dat voertuig waarin dokters rijden, directieleden en politici? Dat was toch altijd zo’n vertrouwde, betrouwbare en altijd startende auto uit Zweden?
Nou, niet helemaal dus. Politici, directieleden en dokters rijden weliswaar nog steeds in een Volvo, Zweeds is de auto al lang niet meer. Sinds gisteren is Volvo zelfs in handen van het Chinese Zheijiang Geely Holding Group.

Geely heeft Volvo overgenomen van autofabrikant Ford. De Chinezen aasden al twee jaar op de Zweedse auto, maar Ford wist de boot lang af te houden. Maar omdat het Ford concern in zwaar water zit en dus geld nodig heeft, is er toch een deal gemaakt met Geely.

Voor China betekent de komst van Volvo dat het land een nog grotere speler gaat worden op de internationale automarkt. China zag de omzet op de automarkt vorig jaar met 46% procent stijgen en wil zich graag meer op de westerse markt richten. Volvo kan het land daar goed bij helpen. Want een Chinees automerk kopen, dat doen we hier misschien niet zo snel. Maar een echte Zweedse Volvo uit China kopen, dat klinkt nog niet zo gek. Toch?

Lees ook:Peugeot wil miljoenen auto’s verkopen in China
Lees ook:Ford roept meer dan 200.000 Chinese auto’s terug
Lees ook:Elke Chinees een eigen (groene) auto
Lees ook:BMW richt pijlen op China en India
Lees ook:Daimler helpt BYD met elektrische auto’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>