He Pingping, de kleinste man, is niet meer

Afgelopen zaterdag is He Pingping overleden. Met een lengte van nog geen 75 centimeter was He niet alleen de kleinste man van China, hij was tevens de kleinste man ter wereld. He overleed op 21-jarige leeftijd in Rome, waar hij was voor televisie-opnames voor het programma The Record Show.

He werd een paar jaar terug door een journalist ontdekt in Binnen-Mongolië, de Chinese provincie die grenst aan Mongolië. In maart 2008 werd hij door Guiness World Records officieel gemeten en met 74,61 centimeter uitgeroepen tot de kleinste man ter wereld. Guiness World Records maakte het nieuws gisteravond bekend en zei daarbij dat He één van hun meest populaire recordhouders  was.

Overigens beschikt China niet alleen over erg kleine mensen. Want hoewel de gemiddelde Chinees een stuk kleiner is dan de gemiddelde Nederlander, komen twee van de langste mensen ooit uit China. Zowel Zhao Liang als Bao Xishun halen een lengte van 2,46 meter. Aardig toeval is dat die laatste uit dezelfde provincie afkomstig is als He Pingping, Binnen Mongolië.

Lees ook:60 dagen op een koord, 60 meter boven de grond
Lees ook:Koekstad voor wereldrecord
Lees ook:World Expo: 70 miljoen bezoekers is nog ver weg
Lees ook:China’s ‘City of Ice’ heeft smeltvrees
Lees ook:Herstel oudste deel Chinese Muur op komst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>