China’s ‘City of Ice’ heeft smeltvrees

Harbin, de meest noordelijke grote stad van China die ook wel bekend staat als de City of Ice, wordt warmer. Volgens meteorolgen gaat de thermometer merkbaar omhoog vanwege het broeikaseffect. De gemiddelde temperatuur van 2007, 6.6 graden Celsius, is de hoogtste ooit gemeten.

Ook de gemiddelde temperaturen van januari, februari en juni braken het afgelopen jaar alle records en 2008 begon warmer dan voorgaande jaren. De experts beginnen zich zorgen te maken, nu de temperatuursstijgingen niet meer op zichzelf staan, maar een trend lijken te vormen.

Bang dat de schitterende ijssculpturen smelten, hoeven de inwoners nog niet te zijn. In december/januari, wanneer het beroemde ijssculpturenfestival plaatsvindt, ligt de hoogst gemeten temperatuur tot nu toe rond de min 10. Voor veel toeristen nog altijd te koud om een kijkje te gaan nemen.

Lees ook:Broeikaseffect bedreigt Tibet
Lees ook:Expositie Bodies nu in China
Lees ook:He Pingping, de kleinste man, is niet meer
Lees ook:Noodweer in het zuiden, extreme hitte in het noorden
Lees ook:Groene, blauwe en rode honden in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>