Broeikaseffect bedreigt Tibet

Dat de ijskappen op de Noordpool langzaam smelten en de ozonlaag niet is zoals hij hoort te zijn, dat weet iedereen. Maar ook andere delen van de wereld heeft behoorlijk te kampen met de opwarming van de aardbol. Zoals Tibet.Volgens weerexperts in de autonome regio van China trekken sneeuwgrenzen op, smelten eeuwenoude gletsjers en verdrogen graslanden. Ook sneeuwstormen, landverschuivingen en droogte komen de laatste jaren steeds vaker voor. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde temperatuur in Tibet met 0.3 graden Celsius per tien jaar stijgt. De temperatuur in de wintermaanden is de laatste jaren echter soms wel 9 graden hoger dan 'gewoonlijk'. De afgelopen dertig jaar is jaarlijks 131 km2 aan gletsjers verloren gegaan.
De wetenschappers vrezen nu zelfs dat opwarming in deze snelheid ervoor kan zorgen dat er over een aantal decennia op het dak van de wereld geen sneeuwtop meer te zien is.

Lees ook:China’s ‘City of Ice’ heeft smeltvrees
Lees ook:Duizenden geƫvacueerd na overstromingen Hainan
Lees ook:Extreme hitte wordt 8 arbeiders fataal
Lees ook:Hemelse temperaturen tijdens Olympische Spelen
Lees ook:Tibet wil 6 miljoen toeristen en 12 nationale reservaten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>