Afvalbergen bestrijd je met een deodorantkanon

Dat er in China creatieve en vooral praktische mensen wonen, is al geen verrassing meer. Dat de economische opmars van het land een snel groeiende afvalberg oplevert, doet de wenkbrauwen ook niet echt fronsen. Maar wat krijg je als je praktische oplossingen combineert met enorme bergen afval? Een deodorantkanon.

In een buitenwijk van Beijing wordt het deodorantkanon sinds kort ingezet om de stank van afval tegen te gaan. Want nu de zomer nadert, de temperatuur oploopt en de berg afval alleen nog maar hoger wordt, neemt de stank steeds meer toe. Voortaan worden de vele kilo’s afval op een stortplaats met deodorant bespoten. Direct daarna gaan er geurvretende doeken over het afval en vervolgens spuiten de kanonnen nog eens deodorant over het afval heen.

Chinezen die vlakbij de stortplaats in Beijing wonen zijn blij met de praktische oplossing van de vuilstortmedewerkers. Ze kunnen nu met een gerust hart de ramen open houden, want de geur is weg en wat je niet ruikt dat is er niet. Voor de vuilnismannen betekent het dat ze voorlopig nog gewoon door kunnen gaan met verder ophogen van de afvalberg.

Lees ook:Al dat afval brengt China behoorlijk in gevaar
Lees ook:Betalen voor je vuilnis
Lees ook:Computers dumpen wordt groot Chinees probleem
Lees ook:In China is recyclen big business
Lees ook:Beijing gaat naar de 21 miljoen inwoners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>