Beijing gaat naar de 21 miljoen inwoners

Nu al heeft Beijing 17,5 miljoen inwoners, maar dat gaan er in de toekomst nog veel meer wonen. Dat is in ieder geval wat de China Daily schrijft. Volgens de Engelstalige krant heeft de hoofdstad van China in 2020 21 miljoen inwoners.

Eerder nog werd uitgegaan van een meer voorzichtige groei van Beijing. De stad zou weliswaar door blijven groeien, maar dat zou betekenen dat er in 2020 18 miljoen mensen in de stad wonen, toch 3 miljoen minder dan de nu voorspelde 21. Die voorspelling was onder meer gebaseerd op de groei van Beijing’s werkgelegenheid.

De snelle groei van de stad gaat Beijing waarschijnlijk problemen opleveren. Al die mensen moeten natuurlijk wel een plek hebben om te leven, willen zich dagelijks van A naar B verplaatsen, leveren een stijgende vraag naar onderwijs op en doen de behoefte aan nog meer energie alleen maar stijgen.

Overigens is Beijing niet de grootste stad van China. Want hoewel het tellen van bewoners van Chinese steden altijd lastig is, wordt Shanghai over het algemeen gezien als de grootste stad van China. Ook steden als Guangzhou, Shenzhen, Tianjin en Chongqing tellen miljoenen inwoners.

Lees ook:China is VS voorbij als grootste energieverbruiker
Lees ook:17,4 miljoen Pekinezen
Lees ook:China groeit en krijgt vergrijzingsprobleem
Lees ook:40 miljard voor schonere energie
Lees ook:Oef, een economische groei van 11,9 procent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>