World Expo in Shanghai spectaculair geopend

Terwijl we hier in Nederland nog druk zijn met de viering van Koninginnedag, is in Shanghai het openingsfeest van de World Expo 2010 van start gegaan. Op de eerste beelden doet de openingsceremonie vooral denken aan de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing. Veel muziek, veel vuurwerk en veel spektakel.

Volgens een bericht van de BBC staan er tijdens de ceremonie maar liefst 2.300 artiesten en muzikanten op het podium. Omdat het een World Expo is zijn die vanuit de hele wereld naar Shanghai gevlogen. Daarnaast is er rondom de Huangpu rivier een grandioze vuurwerk- en lasershow. De organisatie lijkt van plan te zijn één van de grootste openingsceremonies ooit neer te zetten en heeft duidelijk niet op de centen gelet.

Bij het openingsfeest zijn verschillende wereldleiders aanwezig. Onder meer de Franse president Nicolas Sarkozy, Europese Commissie voorzitter José Manuel Barroso, de Palestijnse president Mahmoud Abbas, onze eigen Jan Peter Balkenende en een groot aantal Afrikaanse leiders zijn door Hu Jintao uitgenodigd. Daarnaast zijn er tal van bekende Chinezen aanwezig, zoals Jackie Chan, die de gasten welkom mocht heten en opnieuw liet horen dat hij het zingen beter aan echte zangers over kan laten.

Morgen gaat de World Expo open voor het publiek. Op de grootste wereldtentoonstelling ooit zijn onder meer de paviljoens van 189 landen te zien, waaronder ook het Nederlandse ‘Happy Street‘. World Expo duurt tot en met 31 oktober en verwacht tussen de 70 en de 100 miljoen bezoekers. Het overgrote deel daarvan zal Chinees zijn.

Hieronder nog wat beelden van de openingsceremonie.

Lees ook:World Expo heeft blauwe lucht en nieuw themalied
Lees ook:Nog 48 dagen: is Shanghai klaar voor Expo 2010?
Lees ook:Een zeemeermin in Shanghai
Lees ook:‘Happy Street’ zeer succesvol in Shanghai
Lees ook:Máxima en Willem-Alexander naar Shanghai Expo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>