Handig, een officieel doktersadvies op internet kopen

Je hebt een keer een avond tot laat in de kroeg gezeten. Je had een date waarbij je de tijd volledig bent vergeten. Of je hebt naar het WK gekeken en tot diep in de nacht elke wedstrijd geanalyseerd. Maar de volgende ochtend wacht je werkgever weer op je en die accepteert de gebruikelijke smoesjes al lang niet meer. In dat geval zijn er in China de professionele ziekmeldingsnotities.

Volgens een bericht in de Shanghai Daily zijn deze notities een ware hype aan het worden onder jonge mensen in Shanghai. De notities zijn via het internet te koop en zijn ondertekend door medici van verschillende ziekenhuizen. Geen werkgever die dan nog durft te zeggen dat je de boel voor de gek houdt, want wie durft er tegen het advies van een afgestudeerde arts in te gaan?

Ziekbriefjes zijn in China voor verschillende situaties verkrijgbaar. Wil je graag één dag thuisblijven dan kun je voor 20 yuan (2,39 euro) een briefje kopen. Blijf je liever veertien achtereenvolgende dagen thuis, dan koop je een officieel doktersadvies voor 120 yuan (14,37 euro).

De ziekbriefjes schijnen het vooral goed te doen onder de Chinese voetbalfans die het WK willen volgen. Het gros van de wedstrijden wordt in China laat op de avond of middenin de nacht uitgezonden. Om dan de volgende ochtend weer vroeg aan het werk te gaan, is voor sommige fans te veel gevraagd. Hoeveel doktersadviezen er al verkocht zijn is helaas niet bekend.

Lees ook:Chinese zijdemarkt komt met eigen merk
Lees ook:Karl Lagerfeld zoekt inspiratie in Shanghai
Lees ook:China viert Valentijn met Nederlandse rozen
Lees ook:Gezellig, Sarkozy en Barroso gaan naar China
Lees ook:Wie wint het WK? Brazilië, zegt China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>