Gezellig, Sarkozy en Barroso gaan naar China

Met de World Expo in Shanghai voor de deur, zou het eind volgende week wel eens druk kunnen worden met hoge politici in China. Want een politicus met een beetje gevoel voor macht, media en wereldpolitiek weet dat er volgende week vrijdag en zaterdag maar één plek is er echt toe doet: Shanghai.

Op 1 mei is namelijk de opening van de wereldtentoonstelling in deze havenstad. Met een verwachte toestroom van bezoekers die varieert van 70 tot 100 miljoen (niet op één dag, maar verdeeld over zes maanden) en met bijdragen van meer dan 190 landen en 50 internationale organisaties, is Expo ook voor politici een ideale gelegenheid om weer even wat media-aandacht op te doen.

Of dat voor de Franse president Nicolas Sarkozy en voor de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso de ware reden is om volgende week af te reizen naar China, zullen ze waarschijnlijk niet toegeven. Maar feit is dat Sarkozy op 28 april in China zal arriveren en de openingsceremonie bij zal wonen. Barroso arriveert een dag later, op uitnodiging van premier Wen Jiabao.

En vermoedelijk blijft het niet bij alleen maar Sarkozy en Barroso. Reken maar dat China er alles aan doet (er waarschijnlijk al veel voor heeft gedaan) om ervoor te zorgen dat er nog veel meer wereldleiders naar Shanghai afreizen. Om de opening van World Expo mee te maken natuurlijk, maar vooral ook om onder de indruk te raken van de geweldige ontwikkeling die China op dit moment doormaakt. Of onze eigen minister-president Jan Peter Balkenende volgende week ook naar Shanghai gaat, is nog niet bekendgemaakt.

Lees ook:En jawel, Balkenende gaat ook naar Shanghai Expo
Lees ook:World Expo in Shanghai spectaculair geopend
Lees ook:Nicolas Sarkozy en Hu Jintao praten over Iran
Lees ook:Is China wel klaar voor de World Expo?
Lees ook:World Expo verloopt nog lang niet als verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>