En jawel, Balkenende gaat ook naar Shanghai Expo

Gisteren werd het nieuws de wereld ingegooid dat Sarkozy en Barroso volgende week naar China afreizen om de opening van de World Expo in Shanghai mee te maken. In het bericht dat ik hier schreef vroeg ik me nog af of onze minister-president de Franse president en de voorzitter van de Europese Commissie ook mag komen vergezellen. Vandaag is het antwoord bekendgemaakt.

Want inderdaad, Jan Peter Balkenende gaat volgende week namens Nederland naar de opening van de World Expo. Balkenende gaat eerst een paar dagen naar Zuid-Korea en reist op 29 april door naar China. Op 1 mei mag hij het Nederlandse Expo paviljoen ‘Happy Street’ openen en aansluitend mag hij een wandeling maken over het gigantische Expo terrein.

Maar Balkenende is niet alleen in China om een lintje door te knippen, hij zal tevens een ontmoeting hebben met de Chinese president Hu Jintao. De leiders gaan dan over verschillende onderwerpen praten en Balkenende zal ongetwijfeld van de gelegenheid gebruik maken zijn medeleven te betuigen aan de slachtoffers van de aardbeving in Qinghai. Een paar weken na het bezoek van de minister-president, gaan ook Willem-Alexander en Máxima nog een kijkje nemen bij de World Expo.

Lees ook:Gezellig, Sarkozy en Barroso gaan naar China
Lees ook:De prins en zijn jarige prinses zijn in Shanghai
Lees ook:Balkenende knipt lintje ‘Happy Street’ door
Lees ook:World Expo in Shanghai spectaculair geopend
Lees ook:Shanghai Expo: ‘Happy Street’ niet op tijd af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>