Recessiegevaar in het oosten

China zal binnen tien jaar een ernstige economische crisis veroorzaken waar niet alleen China, maar landen in de gehele Aziatische regio de dupe van zullen zijn. Dat heeft de Harvard hoogleraar Kenneth Rogoff gezegd tijdens zijn toespraak op een economisch forum in Tokio, aldus het Financieele Dagblad en Belegger.nl.

De uitspraak van de hoogleraar is opvallend, want voor veel landen geldt China nu nog als het land dat de wereld uit de huidige economische crisis trekt. Maar volgens Rogoff zal de gigantische economische groei van 10 procent per jaar inzakken naar 2 procent en dat zal een ernstige recessie tot gevolg hebben. In China, maar ook in Japan, Zuid-Korea en landen die grondstoffen aan China leveren.

In het afgelopen jaar heeft de Chinese regering nog 586 miljard dollar in de economie gepompt en voor dit jaar wordt opnieuw een groei van rond de 9 procent verwacht. “Maar deze reactie op de financiële crisis laat het risico op een nieuwe bubbel uit schulden juist toenemen”, aldus Rogoff.

Lees ook:China rekent dit jaar op 8 procent groei
Lees ook:Wen Jiabao vreest onderschating financiële crisis
Lees ook:Oef, een economische groei van 11,9 procent
Lees ook:Stelling: China wordt het economische centrum van de wereld
Lees ook:Vliegverkeer Hong Kong weer op oude niveau

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>