Internet maakt gelukkig

Hoezo, internet zorgt voor ruzies, levert sociale beperkingen op en is schadelijk voor relaties? Internet zorgt er juist voor dat tieners zich gelukkig voelen! Althans, dat is de conclusie van het Shanghai Teenage Research Center. Dit onderzoekscentrum vroeg 2.425 Chinese tieners (allemaal geboren in de jaren ’90) wat hen het meest gelukkig maakt. Het antwoord: surfen op internet.

De ondervraagde tieners geven verder aan dat ze liever hun tijd doorbrengen op internet dan dat ze bij hun ouders op de bank zitten, op bezoek gaan bij oma of vrienden opzoeken. Een veel terugkerende reactie in het onderzoek zou zelfs zijn dat de jongeren zich niet begrepen voelen door de rest van de maatschappij. Ook de snel veranderende omgeving van een stad als Shanghai heeft sterke invloed op het emotionele gedrag van deze jongeren, aldus de bezoekers. Dat het internet gelukkig maakt is ook op te maken uit de groeicijfers van het Chinese internet. Waren er in 2008 nog 298 miljoen internetgebruikers in China, vorig jaar steeg dat aantal naar 384 miljoen.

Lees ook:58 miljoen Chinese kinderen verlaten door ouder
Lees ook:Internetrecords in China
Lees ook:Zes miljoen postnatale depressies in China
Lees ook:De digitale muur wordt nog hoger
Lees ook:In de rij voor een baan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>